september 2012

Posted By adminON7BT lees verder

Nieuwsbrief 21 september 2012

sep
21

CQ WW-contest 2012
 
Tijdens het weekend van 27 & 28 oktober is er opnieuw de 48 uur durende CQ-WW contest.
Vul je snel in op de operatorsheet via volgende link http://www.myham.be/nl/node/19

Posted By adminON7BT lees verder

Windmill contest 2012

sep
17

Dit jaar nam ON6BR niet actief deel aan de windmill contest 2012, daar er een opleiding basisvergunning loopt.

Toch kon je OSB spotten op de 80 meter, ON8DS & ON6GD activeerden dit jaar een molen in Meetkerke.

Lees -hier- het verslag van Danny (ON8DS)

Posted By adminON7BT lees verder

Voordracht Smith - diagram

sep
15

 

Vrijdag 14 september was het weer zoeken naar een zitplaatsje in de OSB shack. Zo'n 25 geïnteresseerden volgden met grote aandacht de uitleg van Gaby (ON6GD) over hoe we het Smith-diagram praktisch kunnen gebruiken voor het aanpassen van een "te korte" antenne. Soms werd het wel echt stil in de groep, wat doet vermoeden dat het toch niet meteen eenvoudige kost is. Gelukkig kon Gaby ons met behulp van prachtige stukjes software en een praktische uitleg op weg helpen naar het onder de knie krijgen van het diagram. Eenmaal het principe onder de knie, konden we via een proefopstelling van ON6WU vast stellen dat de praktijk & theorie kloppen. Vorige week tijdens het voorbereiden van de voordracht werden we met zijn allen nog op het verkeerde been gezet door "foute" metingen van de mini-vna. Maar met gezond verstand en een extra testdag woensdag l.l. was het probleem zo geïdentificeerd en konden we de theorie met de praktijk staven.

 

 

 

 

In de loop van het jaar zijn nog een aantal nieuwe voordrachten gepland. Zoals de "antenne & het stralingsdiagram" door ON6WU en "het DStar protcol" door ON1ARF. Wie meer info wenst over de voordracht of de gebruikte software wenst te proberen kan contact op nemen met Gaby.

Posted By adminON7BT lees verder

www.uba.be website problemen

sep
15

U zult wellicht gemerkt hebben dat de UBA-website ( www.uba.be ) af en toe niet bereikbaar is.
Sinds enkele dagen ondervinden we problemen met de database server.
Vermits alle diensten zoals web services, FTP services en email forwarding hiermee verbonden zijn, kunnen zich onderbrekingen voordoen.
We stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen en rekenen op uw begrip.
TNX es 73
Claude - ON7TK
Voorzitter

Posted By ON7TK lees verder

Voordracht Smith diagram vrijdag a.s. 14 september 20u30

sep
13

Begin twintigste eeuw lag Philip H Smith aan de basis van het diagram die zijn naam mee kreeg. Het Smith diagram wordt gebruikt door professionelen en radioamateurs bij het ontwerpen en oplossen van problemen met transmissielijnen en matching-circuits. Het diagram kan vele parameters weergeven waaronder, impedantie, admittantie, reflectie coefficient. Gaby, ON6GD, geeft je deze avond op een speelse wijze inzicht in het gebruik van het diagram.
 

Posted By adminON7BT lees verder

Nieuwsbrief 10 september 2012

sep
10

Voordracht Smith diagram vrijdag a.s. 14 september 20u30

diagram

 

Posted By adminON7BT lees verder

Forum Opleiding basisvergunning

sep
10

Via dit forum kan je openbaar communiceren met je mede studenten, vragen stellen en veel meer....

Posted By adminON7BT lees verder

LX/ON4NS R1 VHF Fieldday

sep
03

De 21ste editie van de LX  VHF contest is weer verleden tijd.  Dit jaar werd het gebeuren met een minimale bezetting afgewerkt.De sfeer was FB, de WX viel mee, en de BBQ smaakte zo als altijd heel lekker. Dus alle afwezigen hadden weeral eens ongelijk. Aan de log te oordelen hebben nog heel weinig, om zo te zeggen geen Brugse amateurs nog een 2 meter beam.

Heel jammer voor een club met bijna 100 leden.

De  medewerkers voor deze editie waren: William ON4AUP, (operator+chef kok), Annick ON2BGB,Danny ON4CEZ  + XYL Veronique, Anneleen ON3AV, Dylan ON3D en tenslotte ondergetekende Noel ON4NS die zijn call leende voor het gebeuren. Niet te vergeten de lieve hond Lady en de verloofde van Anneleen, voorlopig nog geen amateur.

Posted By ON4NS lees verder

Succesvolle Fielday 2012

sep
02

Op zaterdag morgen iets na 8u00 verrees naar jaarlijkse gewoonte de 30 meter hoge kraan in de open vlakte van de Brugse achterhaven. Door de vlotte samenwerking van het ganse OSB team, slaagden we er in het station klaar te hebben voor een eerste test tegen te middag. Een eerste keer proefdraaien wees uit dat het station klaar was voor de Fieldday. Dit jaar werd er opnieuw gekozen om deel te nemen aan de fieldday in restricted mode (40-80-160m). Om 15u00 lokale tijd ging de fieldday van start en de eerste uren leken veel belovend. Na enkele uren viel de QSO-snelheid fel terug en gelukkig kon de sfeer in en buiten de "radio-tent" het gebrek aan QSO's ruimschoots goedmaken. Over de sfreer tijdens de donker uren, zal nog menig sterk verhaal de ronde doen in de komende weken. Dit jaar konden de nacht operatoren gebruikmaken van het "slaap confort". Spijtig genoeg hadden de 80 meter operatoren hierdoor last van een ronkend lawaai... Het eind resultaat mag gezien worden, super sfeer en 704 qso's.

Foto's volgen eerstdaags.

Posted By adminON7BT lees verder