mei 2014

Overlijden XYL de ON4CIC

mei
28
Met spijt vernemen wij dat Mevr. Liliane Mylle, levenspartner van Eric (ON4CIC), overleden is op 26 mei 2014. De uitvaart heeft plaats op dinsdag 3 juni 2014 om 10:30 in de aula van het uitvaartcentrum Bleyaert.
 
De rouwbrief kan -hier- gedownload worden.
 
Namens het bestuur en leden wensen ik, Eric en zijn familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit dit verlies.

 

Posted By adminON7BT lees verder

Voorbereidingen nieuwe mast

mei
24

 

PANORAMA OSB

Zaterdag 24 mei nam het "tuiniers team" (ON4ARL-ON3ARV-ON3VKG-ON8IDL) de wildernis rondom de shack onderhanden. Na 8 uur hard labeur en wat hulp van gelegenheidsfotograaf ON5DDG is terrein weer proper en netjes.

 
 
Naast de esthetische kan van de zaak moest het terrein ook vrijgemaakt worden voor een vlotte plaatsing van de nieuwe mast. Dus 2 vliegen in één klap.
 
Het mast team ( ON3LDI-ON6WU-ON1BEW) haalde de oude coax en stuurkabels uit de mast en de bestaande caniveau werd vrijgemaakt zodat de nieuwe 7/8 coaxkabels binnen enkel weken vlot geplaatst kunnen worden.
 
Binnen in de shack was er ook heel wat activiteit. Al het door de jaren verzamelde "zwerfvuil" werd door de twee Franken (ON5DUR & ON5NQ) met argus ogen bekeken en gesorteerd, om zo wat meer ruimte te voorzien om later een werktafel te kunnen plaatsen.
 
Ook het oude "green board" uit de radio shack kreeg een nieuwe locatie, die vervangt nu het "white board" naast de bar zodat er weer ferme theorieën uiteen gezet kunnen worden.
 
In retro stijl –met krijt en bordenwisser 
 
Als afsluiter werd er nog een korte samenvatting gemaakt wat er nog moet gebeuren om binnen enkele weken de mast vlot te vervangen.
Posted By adminON7BT lees verder

Kofferbakverkoop 18 Mei 2014

mei
18


Heb jij ook zoveel materiaal staan waarvan je denkt dat iemand anders het beter kan gebruiken (of ook wilt opstapelen)? Dan ben je niet alleen! Het stockeren van materiaal is immers een van de facetten van onze hobby.

Om onze collega's uit de nood te helpen met het leegmaken van hun opslagruimte en de ruimte van anderen te vullen organiseert UBA sectie OST op Zondag 18 Mei 2014 een kofferbakverkoop op de koer van de ex Vercamerschool. Je kunt komen rondsnuffelen vanaf 9u30! Adres: Nieuwpoortsesteenweg 122 8400 Oostende.

Wil je zelf iets kwijt? Schrijf je dan in bij ON3DNS (on3dns@uba.be). Standhouders kunnen binnen vanaf 8u. Opgelet, er zijn "slechts" 30 standplaatsen!

UPDATE 16/5/14: NOG STEEDS PLAATSEN BESCHIKBAAR

Bron : http://www.uba-ost.be/node/123#sthash.vE8v04J1.b1SOQB7k.dpuf

 

Posted By adminON7BT lees verder

Nieuwsbrief 18 mei 2014

mei
18

Nieuwe regels QSL-out (verzenden)

Posted By adminON7BT lees verder

Nieuwe regels QSL uit

UITGAANDE QSL’s : Gesorteerd te plaatsen in QSL kastje.

Leesbare kant naar rechts

Alfa – numeriek sorteren als volgt:

·       Bovenste rij: calls beginnend met 1,2 …….9,0.

·       Tweede en volgende rijen: Alfabetisch A,B,C……..Y,Z.

·       QSL’s voor België: In breed ON vak. (NIET bij de letter O)

·        QSL’s voor OSB: ofwel via ON-vak, ofwel rechtsreeks in vakje v/d OSB-er bij de INKOMENDE QSL’s. Door in het vakje van het OSB lid te posten spaart u ongeveer 6 weken uit !!

·       Onderaan QSL’s voor USA: Sorteren volgens “call area”:

d.w.z.  K1,N1,W1 en AA1 tot WZ1 in vak USA 1.

Zelfde voor call area’s 2,3,5,6,7,8,9 en 0.

UITZONDERING: 4° call area. In vak USA 4 (K4,N4,W4): Alleen QSL’s beginnend met K4, N4, W4.

Alle calls van de 4° call area beginnend met TWEE letters in de prefix, in het vak op voorlaatste rij, genaamd AA4- WZ4, naast ON vak. D.w.z. AA4, AB4, KA4, KZ4, NA4, NZ4 en WA4 tot WZ4 samen.

 

* BELANGRIJK: QSL’s van speciale calls of DX-pedities waarvan vermeld wordt “via home call” of via manager BIJ DE HOME CALL OF CALL VAN DE MANAGER SORTEREN en NIET bij de DX call !!!           

 

QSL’s worden normaal opgehaald de voorlaatste vrijdag van de maand. In principe worden inkomende QSL’s de eerste vrijdag van de maand verdeeld in de OSB.

 

 Dank voor uw medewerking,

 Frank

 ON5NQ

 OSB QSL manager.

Nieuwe QSL-out regels

mei
16

Sinds 16 mei 2014 is de nieuwe QSL-out kast geplaatst.

Onze OSB QSL-manager Frank, ON5NQ, maakte deze samen met Alain ,ON7HX. Zoals voorgesteld in de laatste algemene vergadering. Vanaf nu zijn dan ook de afgesproken regels invoege.

Kortweg worden alle QSL's volgens alfabet of nummer gesorteerd, uitgezonderd USA. Hiervoor geldt de standaard zone sortering

De sorteer regels kan je -hier- in detail vinden.

Deze manier van sorteren is er gekomen vanwege de stijgende QSL vollumes die er de laatste jaren verzonden moeten worden en het onmogelijk geworden is om tijdig alle QSL-out te sorteren

Om U een idee te geven,

QSL-out oktober-november-december 2014, was ongeveer 45 kg !

Posted By adminON7BT lees verder

Bezoek maritiem opleidingscentrum

mei
14
Op woensdag 14 mei, bezochten we het maritiem opleidingscentrum van de VDAB te Zeebrugge. We konden er kennis maken met de voor de Benlux unieke vaarsimulatoren.
De simulatoren worden vooral door de zeevaartscholen, bagerbedrijven en Marine gebruikt voor de opleiding van hun officieren. Wij mochten alvast mee op een vituele baggersessie in de haven van Zeebrugge zonder zeeziek te worden 
 
We brachten eveneens een bezoek aan de opleidinglokalen voor radio-operator.
 
Meer foto's kan je -hier- terug vinden
Posted By adminON7BT lees verder

Haven feesten Blankenberge 29-30-31 mei & 1 juni 2014

mei
06

Naar jaarlijkse gewoonte kan je onze Blankenbergse leden met een demo stand vinden op de haven feesten 2014.

"De Blankenbergse radiozendamateurs maken radio-verbinding over de zeven wereldzeeën"

Onderstaand kan je het programmakrantje downloaden

Tot dan !

 

Posted By ON8VRT lees verder

R2 is nu uitgerust met batterij backup voeding

mei
06

backup_on0wvTijdens een onderhoudsbeurt op 04 mei 2014 werd R2 uitgerust met een externe battery pack, die voor stroomvoorziening zorgt bij een uitval van de 230v netspanning.  Onder deze omstandigheden schakelt het RF-vermogen automatisch terug naar 1W, en kan de repeater nog minstens 12 à 14u in bedrijf blijven (continu in uitzending), gevoed door zijn batterijen (4x 7.2 Ah loodaccu's). 
Dit kan in geval van calamiteiten (algemene stroompanne in de regio) zeer nuttig zijn, en met een vermogen van 1W bestrijken we dan nog een ruim gebied binnen de provincie.
De batterijen worden op lading behouden door een geavanceerde microprocessor lader, de spanning van de accu's en de netvoeding van de omzetter worden continu weergegeven op twee LED voltmeters. Tevens is er een protectiecircuit ingebouwd dat een totale leegloop van de batterijen verhindert - wat fataal zou zijn voor hun levensduur.

bron : http://on0wv.uba.be

Posted By adminON7BT lees verder