december 2018

Uitleg nieuw KB en gevolgen vergunningsstelsel

dec
07

Vrijdag a.s. 7 december voorzien we een korte uitleg over het nieuwe KB en de gevolgen voor ons vergunningsstelsel.

Er wordt ook tijd voorzien om jou situatie te bespreken en eventueel hulp bij het invullen van je formulier.

Posted By ON7BT lees verder

Nieuwsbrief 04 december 2018

dec
04

Beste leden,

Deze week zou je een brieg gekregen moeten hebben overhet nieuwe KB radioamateurs en de gevolgen hiervan voor ons vergunningsstelsel.

Vrijdag avond a.s 7 december om 21uur zal er in de shack een korte toelichting zijn met info over de gevolgen van je keuze. Na de uitleg voorzie ik indien nodig hulp bij het invullen van het document.

 

Info van de uba website,

Posted By ON7BT lees verder

BIPT Nieuws

dec
04
BIPT heeft ons vandaag op de hoogte gebracht dat het langverwachte nieuwe KB zeer waarschijnlijk in voeg zal gaan op 1 januari 2019. Dit heeft ook een invloed op onze zendvergunningen voor 2019.
Het nieuwe KB voorziet immers een de invoering van het bedieningscertificaat. Aan het bedieningscertificaat wordt de roepnaam gekoppeld. Dit certificaat is 5 jaar geldig en de aanvraag van het certificaat kost 25.31 Euro (index 2019). Wie geen eigen zendtoestellen bezit heeft enkel dit certificaat nodig, voor hem of haar bedragen de kosten vanaf volgende jaar maar iets meer dan 5 Euro per jaar! Met het bedieningscertificaat mag met een clubstation of het station van een andere radioamateur bedienen.

Wie wel zendtoestellen bezit moet naast het bedieningscertificaat ook nog een stationsvergunning nodig. Voor deze vergunning moet een jaarlijks recht betaald worden.
Om tijdig te weten welke radioamateurs enkel een bedieningscertificaat wensen en welke zowel een bedieningscertificaat als een stationsvergunning heeft BIPT naar alle radioamateurs een brief gestuurd met de nodige uitleg en de vraag om dit voor 14 december te laten weten.

Er zijn in feite 2 mogelijkheden:
 
  1. Men wenst zowel een bedieningscertificaat als een stationsvergunning. Dit is het geval voor de radioamateurs die een eigen station bezitten. Indien men dit wenst moet er geen actie ondernomen worden, indien BIPT geen antwoord ontvangt zal je in 2019 zowel een bedieningscertificaat (geldig tot en met 2023) als een stationsvergunning (geldig voor 2019) toegestuurd krijgen (en moeten betalen).
  2. Men wenst enkel een bedieningscertificaat. Dit is het geval voor wie geen eigen zendtoestellen bezit. Ook indien meerdere leden van één gezin hetzelfde radiostation gebruiken moet slechts één van hen een stationsvergunning aanvragen. Indien het gaat om zowel houders van een HAREC vergunning als basisvergunning en het station becat toestellen die enkel gehouden mogen worden door een houder van een HAREC vergunning moet de statiosnvergunning aangevraagd worden door de houder van de HAREC vergunning!
Posted By ON7BT lees verder