april 2021

EuCW QRS Activity Week

apr
26

Volgende week gaat de EuCW QRS Activity Week door. 26 april 00:00 UTC tot 30 april 23:59 UTC

Dit is geen contest maar een uitnodiging aan alle OM, YL en SWL om CW QSO's te maken aan een max. snelheid van 14 woorden per minuut of nog trager als het moet. Een QSO moet min 5 minuten duren. Dus geen 599 race. Er wordt verondersteld van de werkelijke RST waarden door te geven en minimum naam en QTH uit te wisselen.

Posted By ON7XN lees verder

Prefix OS in de periode van 18 04 2021 t.e.m. 12 12 2021

apr
18
Op initiatief van het BIPT mogen alle radioamateurs en radioclubs de gewone prefix ON in hun roepnaam vervangen door de speciale prefix OS in de periode van 18 april 2021 tot en met 12 december 2021. Deze maatregel geldt NIET voor korte roepnamen (vanity calls) en de roepnamen van onbemande stations.
 
Het BIPT licht haar besluit als volgt toe:
Inzake radioamateurisme zijn twee gebeurtenissen van speciaal belang dit jaar:
Ten eerste, de “Internationale Dag van de Radioamateur”, op 18 april 2021, dat als thema heeft “Home, but never Alone”. Deze dag heeft als doel de radioamateurs te stimuleren om verder te doen met het experimenteren met radio in het algemeen, de techniek in het bijzonder. Het thema toont het belang van dit specifieke sociaal netwerk tijdens de huidige pandemie die veel mensen in sociaal isolement duwt.
Ten tweede, de verjaardag van de eerste transatlantische radiotransmissie, op 12 december 2021. Op die datum is het 120 jaar geleden dat Guglielmo MARCONI er voor het eerst in slaagde de Atlantische oceaan draadloos te overbruggen met radiosignalen. Dit luidde het telecommunicatie tijdperk in en stond aan de wieg van wat vele radioamateurs nu nog elke dag doen.
Zelfs in het hedendaagse tijdperk van razendsnelle communicatie, wenst het Instituut deze gebeurtenissen extra in de kijker te zetten en te ondersteunen
 
Bron : www.uba.be
Posted By ON7BT lees verder

Albert De Vos ON4LY SK

apr
11

De familie De Vos meldt het overlijden van Albert De Vos (ON4LY).

Albert was in de jaren 70 CM van onze sectie en één van de drijvende krachten achter de verhuis en opbouw van de shack zoals we die nu nog kennen langs de Lodewijk Coiseaukaai.

Door zijn vele lobbywerk bij de toenmalige stadsbestuur en vele uren arbeid op de lokatie kunnen we tot op heden gebruik maken van dit stukje grond.

In de jaren 80 stopte zijn radioavontuur.

Zijn vrouw Christiane, die regelmatig de bar dienst verzorgde in die tijd, is reeds in 2019 overleden.

We zijn Albert nog steeds dankbaar voor zijn inzet van toen, waar we nog steeds de vruchten van plukken.

Het bestuur en leden van OSB-Brugge bieden de familie onze oprechte deelneming aan in dit verlies.

-rouwkaart-

Posted By ON7BT lees verder