Toegang 40Mhz - 8M band

Foutmelding

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in agenda_settings() (regel 245 van /home/onbrbe/domains/on6br.be/public_html/drupal/sites/all/modules/agenda/agenda.module).
a meer dan een jaar van "stille diplomatie" heeft de UBA op 21 april bij het BIPT een voorstel ingediend om ook in België toegang te verkrijgen tot een klein bandsegment rond 40 MHz:
 
De UBA stelt voor om de radioamateurdienst (stations van de 5de categorie) toegang te verlenen tot het frequentiebereik 40,660 – 40,690 MHz onder volgende voorwaarden:
 
Op secundaire basis
Voor houders van een klasse A bedieningscertificaat
Met een maximaal zendvermogen van 5 W ERP
Het gebruik van zendmodes met een maximale bandbreedte van 3 kHz
Op individuele basis, na voorafgaande toestemming van het BIPT
Het bijhouden van een dagboek waarin alle uitzendingen vermeld worden is verplicht
De 2 laatste maatregelen laten het BIPT toe om in het geval van storingsmeldingen van andere diensten snel en adequaat op te treden.
 
Op het UBA congres heeft de voorzitter van de Raad van het BIPT te kennen gegeven dat het BIPT ons voorstel gunstig gezind is.
 
We verwachten dan ook dat het BIPT binnenkort hierover een raadpleging houdt.
De periode van deze raadpleging is minimaal 1 maand.  Pas na afloop ervan kan het BIPT,  voorwaarde dat de raadpleging gunstig verloopt voor ons, een besluit publiceren waarin we dit bandsegment toegekend krijgen.
 
Het zal dus waarschijnlijk nog enkele maanden duren vooraleer we effectief mogen uitzenden op de 8 meter band.
Tot dan is elke radioamateuractiviteit rond 40 MHz illegaal!
Bron : www.uba.be