Nieuwsbrief 10 september 2012

Voordracht Smith diagram vrijdag a.s. 14 september 20u30

diagram

 

Begin twintigste eeuw lag Philip H Smith aan de basis van het diagram die zijn naam mee kreeg. Het Smith diagram wordt gebruikt door professionelen en radioamateurs bij het ontwerpen en oplossen van problemen met transmissielijnen en matching-circuits. Het diagram kan vele parameters weergeven waaronder, impedantie, admittantie, reflectie coefficient. Gaby, ON6GD, geeft je deze avond op een speelse wijze inzicht in het gebruik van het diagram.

 

 

Opleiding basisvergunning gestart

Zondag ging de opleiding basisvergunning van start in de OSB. Gedurende 6 weken zullen de 7 aspirant radioamateurs ingewijd worden in de geheimen van het radioamateurisme door Jaak (ON4TT) en Frank (ON5DUR). Na het slagen in het praktisch test kan men bij het BIPT het examen afleggen.

CQ-WW 2012 (26-27-28 oktober)

Tijdens het laatste weekend van oktober hadden we met de club graag deelgenomen aan de CQ-WW 2012. Graag hadden we deze keer het club station tijdens de volledige 48 uurs contest in de lucht gebracht. Daarom zouden we graag nu al wat beginnen met te plannen. Wie wenst deel te nemen als operator, logger of extra oortjes mag dit laten weten op ON7BT@telenet.be
Verder plannen we tijdens de contest op zaterdag 27 oktober opnieuw een gezellig diner in de shack. Het feest-comité heeft dit jaar gekozen voor warme beenham met diverse groenten.
Hou deze datum alvast vrij in je agenda.