S 9

Beste vrienden,
 
Om een beetje nuttig bezig te zijn in deze moeilijke periode van ons leven, heb ik me wat bezig gehouden met bepaalde dingen samen te vatten in een document.
 
Hier in bijlage een samenvatting over de S meter, iedereen geeft graag rapportjes van S - 9 enz... zonder er bij stil te staan wat die S - 9 eigenlijk wil zeggen, en zoals je zal zien in dit document ,
er zit heel veel achtergrond informatie achter die S - 9
Ik heb alles zo beperkt mogelijk proberen te houden, maar toch zo compleet mogelijk..
 
Dingen zoals "ruisvloer", "ruisgetal" enz.. probeer ik kort uit te leggen.
Persoonlijk had ik liever gehad dat iedere S meter geijkt was in dBm, waardoor boven de 30 MHz S - 9 = 5 uV of - 93 dBm over 50 Ohm.
Die - 93 dBm is een waarde die ik straks nodig zal hebben om uit te rekenen hoeveel de dempig is in dB tussen 2 antenne 's, dB 's rekenen veel gemakkelijk dan spanningen , ........
Eventueel een onderwerp om te bespreken in een volgende "locale ronde" , ik zou zeggen, stuur het doc maar door, en als er opmerkingen zijn of foutjes in staan, laat het me a.u.b. weten, zodat ik het kan aanpassen.
Met hierover te spreken via de band kunnen we er allen iets van bij leren, zeker nu in deze besmettelijke  periode van ons leven  :
 
"Blijf in je Kot", maar gelukkig hebben wij onze zendinstallatie om verbinding te maken
 
73'
 
ON7MF
Attachement: